22 Nisan 2014 Salı

En Değerlimiz...


Zaman zaman hepimizin kendimize tahammül edemediği anları oluyor.Hatta öyle ki severek yaptığımız şeyler bile artık tat vermemeye başlıyor.Okuduğumuz kitap,yediğimiz yemek,izlediğimiz film vs listeyi bitirmek mümkün değil.Bu zamanlarda içimiz daralır, ruhumuz bedenimize sığmaz olur.Yüreğimize cevabını alamadığımız sorular sorup daha da zorlaştırırız içinde bulunduğumuz durumu. İnsanoğluyuz kimi zaman kendimize acı çektimeyi,olayların olumsuz yanlarını görmeyi meziyet sanıyoruz.

Tam da bu zamanlarda en güzel ilacımız olur dostlarımız. Bugün nasıl olduklarını sormak için aradığım iki dostum,beni o kadar mutlu ettiler ki kelimelerle anlatmak mümkün değil.Çünkü ikisi de birbirinden habersiz benim hakkımda aynı yorumu yaptılar.Bu yorumlar benim için beklenmedik bir denklikti ve gün içinde çözmeye çalıştığım bir sorunumun çözümü oldu.

Dostlarımız kendimizi haksız yere suçlarken bize biz olduğumuzu gösterirler.Aslında bizde var olan fakat bizim görmediğimiz güzel yanlarımızı hatırlatırlar.Öyle bir şey söylerler ki bulunduğumuz andan çıkıp bambaşka bir yere götürürler.

Oya gibi işlediğimiz dosluğumuzun kıymetini zor zamanlarımızda anlarız.Öyle kolay değildir dosluk kurmak öncelikle dürüstlük,şefaflık,bağlılık ister.Hiç karşılık beklemeden elimizde ne varsa  veririz.Biliriz ki gün gelecek ve o verdiklerimiz bize altın tepsilerde sunulacaktır.Bununla birlikte gerçek dost aynadır.Gizlemez, olduğundan farklı göstermez bizi.Onun söylediklerinin önünde ya da arkasında başka bir şey aramayız.Sorgulamayız,yargılamayız aynı şekilde ne sorgulanırız ne de yargılanırız... Güveniriz,onun yanındayken kelimelerimizi seçmeyiz, saçmalayabiliriz, aklımıza gelen her şeyi bir anda anlatabiliriz.

Acıyı en derinden yaşadığımız anlarda bile onunla paylaşabilmemiz su serper yüreğimize. Görmekte zorlandığımız çıkış kapısına gitmek için gören gözümüz, tutan ellerimiz ve içimizdeki dayanma gücümüz olurlar.Sahip olduğumuz en büyük zenginliklerden biridir dostlarımız.Zaman geçtikçe değeri artan,biz değer verdikçe bize değer kazandıran...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder